Gulerodsboller

I morges bagte jeg de her boller, uhm! De blev rigtig gode, og heldigvis huskede jeg at veje tingene undervejs ;)

Ingredienser:
50 g gær
3 dl mælk (eller vand!)
1 dl yoghurt naturel
2 spsk olie
2 spsk sukker
2-3 fintrevede gulerødder
600 g hvedemel
100 g rugmel
50 g kerner (jeg brugte solsikke- og græskarker)
50 g spelt-bageblanding (feks. fra Urtekram)

Rør gæren ud i mælken, og tilsæt yoghurt, olie, gulerødder, kerner, rugmel og speltblanding, og rør det sammen. Tilsæt herefter hvedemelet lidt ad gangen, til dejen ikke længere klistrer – det er ikke sikkert, der er brug for alt melet. Lad den hæve en time, form bollerne og lad dem hæve yderligere 30 min. Bag dem ved 200 grader eller 180 grader varmluft. :)

-Anine

Dette indlæg blev udgivet i Brød. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar